نماد سایت ای‌پی‌بلاگ

گالری تصاویری کمیاب از کشور افغانستان حدود نیم قرن پیش

نمایی از کابل پایتخت افغانستان در دهه 60

کمتر از دو روز از انفجار تروریستی مهیب در قلب کابل، با بیش از ۱۰۰ کشته و ۴۰۰ زخمی می‌گذرد، حمله‌ای خونین که اولین باری نیست که روی می‌دهد و احتمالاً آخرین بار هم نخواهد بود. در چند دهه‌ی گذشته و به سبب جنگ داخلی، ظهور طالبان، حمله‌ی امریکا و حالا هم فعالیت‌های داعش، کشور افغانستان همواره شاهد جنگ و خونریزی بوده است. جنگ‌هایی که گویی تمامی ندارند.

شاید در این سال‌ها خیلی از ما به دیدن تصاویر سربازان جنگ، خانواده‌های رانده شده و پناهنده‌های فراری از افغانستان عادت کرده باشیم، اما آیا افغانستان همیشه اینگونه بوده است؟ شاید دیدن تصاویری از وضعیت افغانستان نیم قرن پیش چندان خالی از لطف نباشد.

افغانستان در روزگار آرامش

در سال‌های میانی قرن بیستم، آخرین پادشاه افغانستان، محمد ظاهر شاه بر این کشور حکومت می‌کرد. او از سال از سال ۱۹۳۳ تا ۱۹۷۳ به مدت چهل سال بر افغانستان سلطنت کرد و در این سال‌ها آرامش نسبی در این کشور برقرار بود. دیدن تصاویری از روزگار افغانستان در این سال‌ها و مقایسه‌ی آن با تصویر فعلی این کشور، بیانی صریح و مشهود از ویرانی‌های حاصل از جنگ و خونریزی است…

نمایی از یک مسجد در شهر کابل، ۱۹۶۸ میلادی
نمایی از یک چاپخانه‌ی مدرن دولتی که محل چاپ روزنامه تایمز کابل بوده است. تجهیزات این چاپخانه عمدتاً ساخت آلمان غربی بوده‌اند. ۱۹۶۶ میلادی
تصویری از دو دانشجوی پزشکی افغان که به توضیحات استاد (سمت راست) درباره‌ی ماکت عضوی از بدن گوش می‌دهند. دانشکده‌ی پزشکی دانشگاه کابل، ۱۹۶۲
نمایی از یکی از خیابان‌های اصلی کابل، ۱۹۶۱ میلادی
نمایی از یک میوه فروشی در بازار کابل، ۱۹۶۱ میلادی
یکی از اولین چراغ‌های راهنمای شهر کابل، ۱۹۶۴ میلادی
کاروانی بازرگانی در راه کابل، ۱۹۴۹ میلادی
پارک شهر کابل، ۱۹۶۸ میلادی

این تصاویر، تنها گزیده‌ای از تصاویر منتشر شده از افغانستان در دهه‌های ۵۰ و ۶۰ میلادی است. اگر مایل هستید تصاویر بیشتری از این دوران مشاهده کنید، اینجا را ببینید.

+ تمامی تصاویر این گالری توسط هاست ابری وان درایو مایکروسافت پشتیبانی می‌شود.

خروج از نسخه موبایل