نماد سایت ای‌پی‌بلاگ

دومینوی تعطیلی به شبکه اجتماعی فیس نما رسید و فیس نما هم تعطیل شد

شبکه اجتماعی فیس نما

چند وقتی می‌شود که رسانه‌های اجتماعی فارسی‌زبان، از سرویس‌های وبلاگدهی گرفته تا شبکه‌های اجتماعی، یکی پس از دیگری تعطیل می‌شوند. این دومینو که از چند سال پیش آغاز شده است، گاهی با اطلاع قبلی کاربران روی داده و گاهی هم بدون اطلاع مخاطبان و به صورت ناگهانی رخ داده است. کلوب و میهن‌بلاگ از سرویس‌های برخطی بودند که از پیش تعطیلی خدمات خود، اطلاع‌رسانی کردند و به کاربران فرصت خروج داده‌های شخصی را دادند، اما در مقابل پرشین بلاگ به طور ناگهانی از دسترس خارج شد و تا این لحظه هم خبری از بازگشت آن نیست. حالا اما شبکه اجتماعی فیس نما، که روزگاری خود را فیس‌بوک ایرانی می‌دانست هم به این جرگه اضافه شده و (به گفته‌ی کاربران) چند ماهی می‌شود که از دسترس خارج شده است.

شبک اجتماعی فیس نما یکی از شبکه‌های اجتماعی داخلی است که انتهای دهه هشتاد و ابتدای دهه نود آغاز به کار کرد و مدیران آن، فیس نما را یکی از جایگزین‌های داخلی فیس‌بوک معرفی می‌کردند. هرچند این شبکه اجتماعی و یا به طور صحیح‌تر این شبه شبکه اجتماعی هرگز نتوانست به محبوبیت شبکه‌های اجتماعی رایج نظیر فیس‌بوک و اینستاگرام دست یابد و یا حتی موفقیتی نظیر آپارات، به عنوان جایگزین داخلی یوتیوب، در به دست آوردن سهمی قابل توجه از مخاطبان را به دست بیاورد، اما همواره یکی از شبکه‌های اجتماعی محبوب داخلی محسوب می‌شد. هرچند این شبکه اجتماعی در شیوه‌ی بالا رفتن رتبه، نوع مخاطبان و البته نگرانی‌های امنیتی که با هک اطلاعات بیش از ۲ میلیون کاربر فیس نما خبرساز شد، همواره حرف و حدیث‌هایی به دنبال داشته است.

شبکه اجتماعی فیس نما از دسترس خارج شد

حالا اما و پس از گذشت چندین سال از راه‌اندازی شبکه اجتماعی فیس نما، چند ماهی می‌شود که وبسایت این شبکه اجتماعی از دسترس خارج شده است و کاربران هنگام ورود به سایت فیس نما با پیام زیر روبرو می‌شوند:

در حال بروزرسانی
بدلیل بررسی وضعیت سرور ها موقتا سایت از دسترس خارج میشود

پیامی که ظاهراً چند ماهی است بر صفحه‌ی اصلی وبسایت این شبکه اجتماعی نقش بسته است و خبری از اتمام به‌روزرسانی و آغاز به کار مجدد این شبکه اجتماعی نیست.

موضوعی که از این بابت موجب نگرانی است که با باب شدن تعطیلی ناگهانی وبسایت‌ها، حجم بالایی از اطلاعات کاربران و محتوای موجود در آن‌ها برای همیشه از دسترس خارج شود. امری که ادامه‌ی آن بدون شک موجب کاهش عمق محتوای وب فارسی خواهد شد.

خروج از نسخه موبایل